window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-GY7MNL57H8'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-GY7MNL57H8');

Samen de stap zetten

De bouw van de Valkenier zit in de afrondende fase. De opleveringen van de rijwoningen staan gepland en ook voor de appartementen komt de sleuteloverdracht steeds dichterbij. Toekomstige bewoners Ad en Ans van Mierlo vertellen in dit interview waarom ze voor een appartement in de Valkenier hebben gekozen.

19 februari 2024

Voor veel mensen uit Valkenwaard is Ad een bekend gezicht als geboren en getogen Valkenswaardenaar. Hoewel zijn vrouw Ans van oorsprong Eindhovense is, woont zij inmiddels ook al zo’n 55 jaar in het dorp, sinds hun huwelijk. Jarenlang hadden ze samen een fotozaak, op korte afstand van waar nu hun nieuwbouwappartement verrijst.

Met zijn tweeën

Ans blikt terug op hun zoektocht: “Een aantal jaar geleden gingen we kijken naar appartementen, omdat we gelijkvloers wilden gaan wonen. Die stap zetten we heel graag met zijn tweeën. Nu kunnen we samen nog iets nieuws kopen en dit ook samen inrichten. Valt er eentje weg, dan hoeft die ander dat niet alleen te doen. We hebben elk te koop staand appartement in de buurt bezichtigd, maar steeds voelde het niet goed. En toen kwam het plan van de Valkenier. Dáár wilden we voor gaan! Wij zijn heel enthousiast. Het komt er prachtig uit te zien.” Ad vult aan: “De verschillende hoogtes van het gebouw spreken ons aan, die maken het wat speelser. Van vijf verdiepingen in het midden loopt het stapsgewijs terug naar twee, waardoor het aansluit op de omgeving.”

de Valkenier Valkenswaard luchtfoto afbouwfase oplevering in zicht appartementen

Zelden zo’n mooi uitzicht

De doorslaggevende reden waarom het juist het hoekappartement op de tweede verdieping moest worden, is voor het stel overduidelijk. Ad: “Zelden kom je een appartement tegen dat zo’n mooi uitzicht heeft!” Hun appartement kijkt uit over de kruising van de Valkenierstraat met de Europalaan, waarachter het Van Bestpark zich uitstrekt. “Hier genieten we straks de hele dag van de zon. En dankzij die kruising houden we een vrij zicht, mooi op het park. Ik heb daarvan tijdens een bezichtiging al eens een foto gemaakt.”

Uitzicht de Valkenier Van Bestpark Europalaan Valkenswaard hoekappartement

Met dank aan Ad voor deze uitzichtfoto

“We hebben een behoorlijk balkon,” zegt Ans, “dus we kunnen daar lekker buiten zitten. En we zijn ook zo in het park.” Ad: “In het park is altijd veel te doen, net als op de Statie, het uitgaansgebied dat aan de andere kant van het park ligt. Gezellige terrassen, vuurspuwers die oefenen, een meezingfestival en allerlei optredens.”

Eigen identiteit

Naast het uiterlijk van het gebouw en het prachtige uitzicht, kiezen ze ook bewust voor de voordelen van nieuwbouw. Ans: “Als je een bestaand appartement koopt, ga je vaak van alles veranderen. In ons appartement wordt alles nieuw, naar onze zin. We kunnen het een eigen identiteit geven met een nieuwe badkamer en nieuwe keuken. Ook laten we het een beetje senior-proof maken. We krijgen een mooie inloopdouche met schuifwand waar je zo met een rolstoel in kan rijden. De lange gang in ons appartement benutten we optimaal met een kastenwand op maat. Hierin komt een garderobe en veel bergruimte. Het wordt echt een entree met aanzien.”

Met dank aan Moldura Interior Works

Fijne buren

Net als van hun nieuwe appartement, zijn Ad en Ans ook van hun huidige huis de eerste bewoners. In de tweeëntwintig jaar dat ze hier wonen, hebben ze een vaste groep buren om zich heen gehad. Zullen ze hun buurt niet gaan missen? Ans: “De Valkenier ligt vlakbij ons huidige huis, dus de omgeving is vertrouwd. Bovendien kennen we ongeveer de helft van de nieuwe bewoners al. Bij de bouwvieringen hoorden we steeds ‘O jullie ook hier, wat leuk!’” Ad merkt op: “Dat is de kracht van een dorp als Valkenswaard. Mensen kennen elkaar en leven met je mee. Het belooft ook daar een warme buurt te worden.”

Terug naar wat ooit familiegrond was

“Weet je wat het mooie is?” zegt Ad. “Vroeger, heel vroeger, stonden op de locatie van de Valkenier boomgaarden en die waren van mijn opa. En de Europalaan is eigenlijk de oude spoorbaan, waar mijn opa rangeerder was. En zo maken we dus de kring weer rond en gaan terug naar wat ooit familiegrond was. Laten we hopen dat we er nog héél lang plezier van hebben.”

Meer informatie

Ook een woning kopen op latere leeftijd? Lees dit artikel voor meer informatie. Of contacteer Met Ons Makelaars.

Naschrift: een bewerking van het artikel is gepubliceerd in de maarteditie van het magazine Rondom Valkenswaard, zie ook pagina 49 in deze online doorbladerbare versie.