window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-GY7MNL57H8'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-GY7MNL57H8');

Positief besluit principeverzoek

Het college van burgemeester en wethouders heeft deze week een positief besluit genomen op het principeverzoek ‘Herontwikkeling Parallelweg Noord – Valkenierstraat’ in Valkenswaard. Op de locatie waar Driessen Valkenswaard tot eind maart was gevestigd wil Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling B.V. uit Sint-Oedenrode 46 appartementen en 16 rijwoningen ontwikkelen.

14 april 2020

Dit collegebesluit op het principeverzoek is een eerste belangrijke mijlpaal. Projectontwikkelaar Marcel Merks licht toe: “Sinds afgelopen najaar zijn wij samen met Marquat Architecten uit Raamsdonksveer en de gemeente Valkenswaard in overleg geweest over onze ideeën. Het is dan fijn om een bevestiging te krijgen en door te kunnen gaan op de ingeslagen richting.” De volgende stap voor de ontwikkelaar is om het project voor te leggen aan de welstandscommissie. Verder wordt er druk gewerkt aan de voorbereidingen voor de bestemmingsplanwijziging.

Totaal 62 wooneenheden

Het plan bestaat totaal uit 62 woningen, te weten appartementen en rijwoningen. Het appartementencomplex op de hoek Europalaan – Valkenierstraat biedt ruimte aan 46 appartementen met verschillende oppervlakten. Onder het gebouw komt een parkeerkelder bestemd voor de bewoners. De 16 rijwoningen zijn gepland aan de achterzijde van het perceel. De afbeelding bij dit bericht is een concept om een indruk te geven hoe het plan er uit kan komen te zien.

Mooie ontwikkeling aan rand van centrum

Wethouder Kees Marchal (volkshuisvesting en ruimtelijke ordening): “Vanuit onze visie op een compact kernwinkelgebied Valkenswaard, willen wij detailhandel concentreren in het centrum. We willen bedrijven en detailhandel daarbuiten bij voorkeur verplaatsen. Ook in de structuurvisie richten we ons op verplaatsing van bedrijvigheid uit woonwijken. De verplaatsing van garagebedrijf Driessen sluit naadloos aan op deze visies. Deze locatie aan de rand van een woonwijk en het centrum van Valkenswaard, is heel geschikt als ‘inbreidingslocatie’ voor woningbouw. De projectontwikkelaar wil een mix van 46 grote en kleinere koopappartementen realiseren en 16 rijwoningen voor starters. Deze verschillende woningtypen sluiten aan bij meerdere doelgroepen, te weten jongeren en jonge gezinnen, doorstromers en senioren.

Het kruispunt Europalaan/Parallelweg Noord – Valkenierstraat is een belangrijke hoofdentree van het centrum van Valkenswaard. Daar verhoogt een passende bebouwing de beeldkwaliteit van het gebied. De ontsluiting van de locatie zal plaatsvinden vanaf de Valkenierstraat. Het binnenterrein dat ontstaat wordt met groen en bomen ingericht.”

Start verkoop nog niet bekend

Marcel Merks durft geen uitspraak te doen wanneer het project concreet in de verkoop gaat. “Er zijn nog veel stappen te nemen en we weten uit ervaring dat het soms lang kan duren om een ontwikkeling te realiseren. We hopen snel meer informatie te kunnen delen via deze website.”