window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-GY7MNL57H8'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-GY7MNL57H8');

Woon in Valkenswaard Appartementencomplex op terrein Driessen

VALKENSWAARD - Op de hoek Parallelweg Noord - Valkenierstraat in Valkenswaard komt een appartementencomplex met grondgebonden woningen. Het gaat om het terrein van de Driessen Autogroep. Begin 2022 is de oplevering.

26 januari 2020 Geschreven door redactie - naam redactie

Het perceel is sinds enige tijd eigendom van Gebr. Van Stiphout Projectontwikkeling uit Sint-Oedenrode. Deze organisatie gaat het terrein ontwikkelen tot een woongebied met zich nu laten vertegenwoordigen 64 wooneenheden in de combinatie grondgebonden starterswoningen en appartementen. Het merendeel zal bestaan ​​uit appartementen. Deze worden gebouwd aan de Parallelweg Noord en Valkenierstraat. Ze worden uitgevoerd met verschillende vloeroppervlakten. Onder dat appartementengebouw komt een halfverdiepte parkeerkelder. De grondgebonden woningen zijn gepland tegen de achterzijde van de Repelaerstraat.

Volgens Marcel Merks, woordvoerder van Van Stiphout Projectontwikkeling, kan na het wijzigen van het bestemmingsplan in de tweede helft van het volgende jaar begonnen worden met de bouw. En vanaf begin 2022 zouden de eerste bewoners zich daar kunnen gaan vestigen. Het plan op de hoek van de Europalaan en de Valkenierstraat wordt ontworpen door Marquart Architecten uit Raamsdonksveer.

François Driessen van Driessen Autogroep liet weten dat de zestien medewerkers van de vestiging in Valkenswaard ondergebracht worden bij één van de andere Driessen-locaties: Eindhoven, Helmond van Oirschot. Driessen Autogroep telt op deze locaties zeventien vestigingen met 350 medewerkers.

Andere werkwijze

Het autobedrijf is goed voor negen automerken. In Valkenswaard waren dat Opel en Toyota. Door het wegvallen van de vestiging Valkenswaard wordt onder meer richting De Kempen een iets andere werkwijze opgestart. Volgens François Driessen wordt met naam toegewerkt naar een haal- en brengservice en is het de bedoeling dat de verkopers in het gebied aanwezig zullen zijn. ,, We gaan de klanten actief opzoeken. ”

De eerste initiatieven om op de hoekperceel nabij de Europalaan te komen tot woningbouw dateren al van ongeveer vijftien jaar geleden. Dat bleek toentertijd niet haalbaar. Even kwam vervolgens voor die locatie een AH-supermarkt van Jumbo in beeld. Dat was, dus net buiten het winkelgebied, voor de gemeente echter een brug te ver.