window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-GY7MNL57H8'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-GY7MNL57H8');

Ik voel me gewoon weer thuis

Een nieuwbouwhuis kopen is vaak een spannende en belangrijke stap in je leven. Een nieuwbouwappartement zoals in de Valkenier kun je niet direct bezichtigen. Alles bestaat op papier en het duurt nog een tijd voor je er doorheen kan lopen. Dat weerhield Cobie Scheel er niet van om een appartement in de Valkenier te kopen. Terug naar haar geliefde Valkenswaard.

17 oktober 2022

Een aantal jaren geleden verhuisde Cobie voor de liefde naar Eindhoven. Niet lang daarna overleed haar vriend Chris en sindsdien wil ze weer terug verhuizen naar Valkenswaard. Haar huidige huis vindt ze prettig, maar de locatie is verkeerd. In de Valkenier kan ze weer thuiskomen en dicht bij vrienden en familie wonen.

Voor de liefde naar Eindhoven
“Vroeger woonde ik 100 meter verder om de hoek waar de Valkenier gebouwd gaat worden. Ik kocht ons ouderlijk huis met toestemming van mijn broers en zussen”, zo begint Cobie haar verhaal. “Toen leerde ik Chris uit Eindhoven kennen. Lang hebben we heen en weer gependeld tussen Valkenswaard, Eindhoven en de vakantiewoning aan zee. We waren dat op een gegeven moment wel beu, dus ik stelde voor dat hij bij mij kwam wonen. Maar Chris vond mijn huis oud, de tuin groot en er moest veel aan gewerkt worden. Daar had hij wel gelijk in en dus ben ik in 2017 in Eindhoven komen wonen. Een jaar later stierf hij. Ik wilde meteen terug naar Valkenswaard.”

Weer naar huis
“Via een vriendin hoorde ik dat ze de Valkenier gingen bouwen. Ik heb me direct als geïnteresseerde aangemeld. Dat was twee jaar geleden in april. Het duurt een tijdje, maar ik ga weer naar huis.” Cobie kijkt er echt naar uit om weer zo dicht bij alle levendigheid te wonen. “Als ik in Valkenswaard fiets, kom ik iedereen tegen. Mijn werk zit er, ik sport bij handbalclub VHC’13, ook mijn vrienden en familie wonen bijna allemaal in Valkenswaard. Mijn broer heeft met zijn vriend een appartement in de Valkenier gekocht. Alles zit dichtbij. De beste friettent ’t Haasje zit om de hoek en ik kijk straks uit op het park waar eens in de twee jaar het leuke Vogelverschrikkerfestival gehouden wordt.”

Goede afspraken
“Meestal koop je een huis en dan staat het er. Ik was al wel naar een bungalow in Valkenswaard wezen kijken, maar die was zo verouderd. Toen kwam de Valkenier; nieuwbouw dus dat duurt een stuk langer voor je er woont. Gelukkig heb ik goede afspraken kunnen maken voor de hypotheek, zelfs met een stuk verlenging als dit nodig zou zijn. Ook bij keukenadviseurs Van Wanrooij Warenhuys heb ik een mooie prijsafspraak gemaakt. Bij andere keukenadviseurs konden ze geen vaste prijs garanderen en Van Wanrooij Warenhuys wel. Zo weet ik nu al wat mijn kosten voor het nieuwe appartement zijn. Ook de kosten voor energieverbruik zullen minder zijn dankzij onder andere de warmtepomp.”

Inrichten op papier
“De brochure van de Valkenier vond ik heel erg duidelijk. Ik wist al meteen welk appartement ik wilde hebben en gelukkig was dat nog beschikbaar. De plattegronden en sfeerimpressies geven een goed beeld van het appartement en de locatie. Ik vind het prettig dat ik straks een dicht muurtje als afscheiding op mijn balkon heb. Zo kan ik nog lekker privé in de zon zitten. Ik heb al zitten puzzelen met mijn meubels op de plattegrond.” Enthousiast vertelt Cobie waar haar meubels komen te staan en ontroerd vertelt ze over het schilderij dat mee gaat naar haar nieuwe woning. “Het schilderij van de olifant hing in een etalage van een woonwinkel. Ik vond het meteen prachtig, alleen kon ik mijzelf er niet toe zetten om het te kopen. Op een dag kwam ik thuis en hing het schilderij als verrassing voor mij aan de muur. Had Chris het voor mij gekocht. Het was een man van weinig woorden maar zijn daden spraken boekdelen. Het schilderij krijgt dan ook een mooie plek in de woonkamer, zodat ik er altijd naar kan kijken. Zo is Chris toch nog een beetje dichtbij.”

“Ik kan niet wachten!”
Na het ontroerende gesprek over het schilderij laat Cobie nogmaals weten hoeveel de Valkenier in Valkenswaard voor haar betekent. “Ik kijk er heel erg naar uit om me straks weer thuis te voelen en dichtbij familie en vrienden te wonen. Vriendinnen van mij in Valkenswaard houden mij geregeld op de hoogte als ze iets zien gebeuren op het terrein. Het kan me niet snel genoeg gaan!”

Wil je ook graag terug naar Valkenswaard? Of heb je nu een te grote woning en wil je toch in Valkenswaard blijven? Neem contact op met de makelaar voor de nog beschikbare woningen in de Valkenier.