window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-GY7MNL57H8'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-GY7MNL57H8');

Een goede wereld achterlaten voor onze kinderen

In het gezellige Valkenswaard zijn we bezig met het nieuwbouwproject de Valkenier. De verkoop is al gestart, een mooi moment om een aantal kopers te interviewen. In dit interview het verhaal van Wil en Marianne, die een appartement op de begane grond van de Valkenier hebben gekocht. Duurzaamheid was voor hen een van de beweegredenen om de stap te zetten.

10 oktober 2022

Wil en Marianne Verdijsseldonk wonen momenteel in een ruim huis met een mooi aangelegde tuin. Dat ze bezig zijn met duurzaamheid zie je al aan de elektrische auto die op de oprit staat. Ze hebben hun woning onlangs nog vernieuwd en levensloopbestendig gemaakt, en toch zetten ze de stap naar een appartement in de Valkenier.

Juiste tijd om te verkopen
“Wij waren al langer van plan dit huis te verkopen, het is nu ook een goede tijd. Maar vooral de ruimte is voor ons teveel. Dit huis heeft zes slaapkamers en we zijn met z’n tweeën. Ook onze grote tuin vergt veel tijd. Zo zijn we onze zoektocht naar een appartement begonnen.”, vertelt Wil.

Lachend vult Marianne aan: “We zijn heel wat bouwvallen tegengekomen in onze zoektocht. Vaak moest er zoveel aan een bestaand appartement verbouwd worden, dat je nog zeker een ton aan verbouwkosten zou hebben. Via onze dochter hoorden we over de Valkenier. We kennen Olaf Rekoert van Met Ons Makelaars en besloten meteen onszelf in te schrijven. Toen we thuiskwamen van vakantie kregen we het goede nieuws dat onze eerste voorkeur nog beschikbaar was.”

Als echte buitenmensen hebben Wil en Marianne heel bewust gekozen voor een appartement op de begane grond met een ruim terras van 55m2 op het noorden en uitzicht op de binnentuin. Door de ligging op het noorden heb je ook op de warme zomerdag een heerlijk koel terras.

Nieuwbouwwoning groot avontuur
Het is voor het eerst dat het stel een nieuwbouwwoning koopt. Dat vinden ze best spannend. Waar je bij een bestaand appartement al door de woning kan lopen, maak je bij nieuwbouw keuzes terwijl de bouw veelal nog gaat beginnen. Dat is toch anders. Onze kopersbegeleiders helpen in dit proces via een persoonlijk woondossier in VolgJeWoning.

“Onze kopersbegeleider Anne is erg kundig en heeft ons heel goed geholpen.”, omschrijft Wil hun keuzeproces. “Via VolgJeWoning krijgen we steeds bericht als er iets geregeld moet worden. Voor de keuken zijn we naar een lokale partij gegaan. De badkamer laten we door Van Wanrooy Warenhuys doen.”

Marianne vult aan: “Ik ben meer van de tablet en app dan Wil. Hij pakt liever de telefoon en zegt dan ook altijd ‘ff Anne bellen’. Een collega ondernemer van mij is interieurstylist en heeft voor ons het appartement al ingericht met onze bestaande meubels. De ronde tafel gaat mee, die is net nieuw. Ook heeft ze een lichtplan uitgewerkt en dat hebben we nu gedeeld met Anne zodat zij een berekening van de aanpassingen kan maken.”

Duurzaam wonen
“We vinden het belangrijk om een goede wereld achter te laten voor onze kinderen. Dat maakt dit project ook interessant; alles is duurzaam en op loopafstand. De bridgeclub, de wielrenvereniging start vanaf de Markt, supermarkt om de hoek, Theater De Hofnar, een borrel of hapje bij de Statie aan de overkant en ook dichtbij de bossen om te wandelen met de hond.”, vertelt Marianne enthousiast.

“We hebben straks de auto nog minder nodig. Daar hebben de gemeente, Van Stiphout en Driessen met Carsharing mooi op ingespeeld. Met 2 elektrische deelauto’s op het binnenterrein van de Valkenier kan het zomaar zo zijn dat onze auto de deur uitgaat.”

Wil en Marianne zijn razend enthousiast en kijken er enorm naar uit om straks hun appartement in de Valkenier te gaan betrekken. Heb je ook interesse in dit project? Schrijf je dan nu in via de website of neem contact op met de makelaar.