window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-GY7MNL57H8'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-GY7MNL57H8');

Wonen in Valkenswaard Autodealer Driessen maakt plaats voor appartementen en starterswoningen

Er komen een appartementencomplex en starterswoningen op de grond waar nu Driessen Opel en Toyota zit. Het zullen tussen de 60 tot 65 eenheden worden. Dat heeft projectontwikkelaar Van Stiphout uit Sint-Oedenrode bekendgemaakt.

27 januari 2020

Bouwbedrijf Van Stiphout heeft het pand gekocht en gaat er woningen op bouwen. Omwonenden zijn daar middels brief over geïnformeerd. Net voor de zomervakantie is overeenstemming bereikt met Driessen Autogroep. “De afgelopen maanden hebben we allerlei onderzoeken uitgevoerd”, legt projectontwikkelaar Marcel Merks van Van Stiphout uit. “De eerste stap in het proces die genomen moet worden is het wijzigen van het bestemmingsplan. Gelijktijdig is ook de architect bezig met het maken van de eerste schetsen.” Dat gaat in overleg met de gemeente. “We streven ernaar om het project medio 2020 in de verkoop te brengen.” Wat deze woningen gaan kosten, is nog niet bekend.

Bij het appartementencomplex en de starterswoningen komt een verdiepte parkeerkelder. De appartementen worden uitgevoerd in verschillende groottes.

Personeel verhuist

Bij Driessen Valkenswaard werken zestien mensen. Zij krijgen allemaal een nieuwe werkplek in Eindhoven, Helmond of Oirschot. “Er is voor iedereen plaats. We zijn met ze aan het bespreken wat voor rol ze kunnen gaan vervullen”, legt François Driessen uit.

Jarenlang is de autodealer al bezig met het verkopen van het pand in Valkenswaard. Daarbij kwamen verschillende gegadigden om de hoek kijken, maar is nooit de knoop doorgehakt. Het personeel zag de verkoop dan ook aankomen. Alle auto’s die bij de Valkenswaardse dealer staan, krijgen vanzelfsprekend ook een plaatsje in een van de andere vestigingen.

“Het is efficiënter om de merken vanuit de andere vestigingen te verkopen”, zo legt François Driessen uit. “We hebben de mensen dan bij elkaar. Daardoor hebben we meer power.” Voor de huidige klanten van de Valkenswaardse vestiging biedt Driessen een haal- en brengservice voor onderhoud aan hun auto’s.